Η Βραζιλία προσφέρει δάνειο στην Ελλάδα και ασκεί κριτική στην Ε.Ε για καθυστερήσεις

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η Βραζιλία θα μπορούσε να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας ίδιους πόρους. Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος Ινιάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, ασκώντας κριτική για την καθυστέρηση με την οποία η Ε.Ε παρέμβη στην Ελληνική κρίση. Την Παρασκευή, ο υπουργός οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα ανακοίνωσε ότι θέτει άμεσα στη διάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 286 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η Βραζιλία διαθέτει αποθεματικό 245 δις δολαρίων. (RCD)

Πηγή: Corriere della Sera

Η Βραζιλία προσφέρει δάνειο στην Ελλάδα και ασκεί κριτική στην Ε.Ε για καθυστερήσεις

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 8 ΜΑΙΟΥ: – Σήμερα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίζ Ινιάσιο Λούλα ντα Σίλβα άσκησε κριτική στην Ε.Ε γιατί δεν έχει ακόμα εγκρίνει τη βοήθεια για την Ελλάδα και πρότεινε ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να θέσει στη διάθεση της Αθήνας ίδιους πόρους.
«Κατά την γνώμη μου η Ευρώπη καταναλώνει πολύ χρόνο – δήλωσε σήμερα ο Λούλα στα μικρόφωνα των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης, μετά τον εμβολιασμό του για τη γρίπη. Είναι εδώ και πολύ καιρό που η Ελλάδα βρίσκεται σε εντατική θεραπεία, αντί να της παράσχουν το φάρμακο που έχει άμεσα ανάγκη»
«Η Βραζιλία είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα την Ελλάδα, ή μπορούμε να δανείσουμε χρήματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που με τη σειρά του θα τα δανείσει στην Ελλάδα – συνέχισε ο βραζιλιάνος πρόεδρος. Η Βραζιλία βρίσκεται σε τέτοιες χρηματοοικονομικές συνθήκες ώστε να μπορεί να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Έχουμε ήδη δανείσει 14 δισ. δολλάρια στο ΔΝΤ για να βοηθηθούν οι πιο φτωχές χώρες και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για την Ελλάδα».

Tην Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα ανακοίνωσε ότι θέτει άμεσα στη διάθεση του Νομισματικού Ταμείο 286 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η Βραζιλία διαθέτει αποθεματικό 245 δις δολάρια.

Πηγή: Associated Press- Business Week, Λαϊκή Ημερησία Πεκίνου – Xinhua

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: